tiistai 13. huhtikuuta 2010

Soleus näädintää alan immeisille

Lyhyt eepos kollegoille ja muille, joita vammasektori kiinnostaa tarkemmin.

Vaihtelevia vaivoja caminolla:

Palaneet korvat: nahka lähtee nätisti tässä vaiheessa kun vuoriston tuulissa ei pilvisenä päivänä auringon voimaa tuntenut.

Juoksijanpolvet - Route Napoleonin vuorten ylitysten jälkeen pari päivää

Penikat - Kiusallisen kipeät erityisesti asfaltti-päivien aikana. Parhaimmillaan kuin kunnon peroneuspareesi, kun jalkaterää ei tarvitse juuri nostella.

Ja sitten tämä murheenkryyni tarkemmin näädittynä; Päkän tulehtunut koipi
Jalkapohjassa kantaluun etuosan alueella jalan alla voimakas kipu kantaiskussa rullatessa "peroneusholvin" yli ja seistessä. Ilmeisesti turvotusta sisällä vaikka ei ulospäin toki näy. Käppäily tuntemus kuin tennispallon päällä. Hölmöintä toki se, että ei tunnu lainkaan plantaarifaskiitilta. Se olisi itselle niin tuttu juttu ja kunnolla venyteltävissä - lisäksi matkassa on vanha kunnon AirHeel, mutta tällä hetkellä se tuntuu vain pahentavan asianlaitaa. Kipu kun on kantaluun edessä lateraalisesti säteillen 5. metatarsaalin alle pehmytkudokseen, ei suinkaan mediaalisesti. Mikään venyttely ei kohdistu tai vaikuta kohtaan tippaakaan (höh). Tässäpä tätä ammatti-jargonia kiinnostuneille. Jääpi nähtäväksi millä vauhdilla palautuu. Mitään ikuisuusvammaa ei ole tarkoitus kehittää, joten lepuutellaan kiltisti ja kahtellaan. Nyt ainakin yksi pykälä bussilla.

Olemme nähneet pahasti turvonneita polvia, niin hurjia penikkavaivoja, että ne ovat ulkoisesti nähtävissä ja kassikaupalla Compeedin kuoria.

Alkumatkasta viikon verran samaa tahtia erään yksikätisen irlantilaisen kanssa kulkiessamme tämä viisinkertainen caminon konkari kertoi, että joka kerta reissun aloittaa samaan aikaan vähintään yksi, joka joutuu jättämään kulkemisen kesken nimenomaan polven takia. Itsestään hän totesi, että mitäs sitä muuta eläkkeellä tekisi. Aina miettii jotakin muuta, mutta löytää itsensä täältä uudestaan ja uudestaan tosin joka kerta on vaikeampaa ja vaikeampaa (taisi viitata ikääntymiseensä.)