lauantai 24. huhtikuuta 2010

Paikallisia herkkuja



Kun kerran Galiciassa ollaan niin lähes pakollinen riitti on käydä kerran elämässään Pulperiassa, eli paikallisessa mustekala-ravintelissa. Espanjan "The Pulperia" taitaa olla Meliden Ezekiel, mihin muualta maasta vaelletaan kyseistä evästä herkuttelemaan. Kohdetta meille suositeltiin jo ensimmäisen kerran reissun alkupäässä. Itse paikka oli mainio, pitkät puupenkit ja pöydät kuin kotimaisessa pirtissä ikään. Murkinat tulivat eteen puulautasilla ja juomat savikulhoihin.

Meillä ei ollut vankkaa haisua miten asiaa tulisi paikalla edistää saati mihin istahtaa, mutta jo kynnykseltä meidät ohjattiin pitkän pöydän jatkoksi ja kysyttiin "pulpo - tres?" Sii, sii, por favor. Ja tulihan sitä - kaksi valtavaa pataa oli koko ajan tulilla ja syöjiä riitti. Täytyy todeta, että ulkonäöstään huolimatta hyvää tiukan paprikamausteen kera. Ei lainkaan sitkeää tai kumista vaan murakkaa ja helppoa. Talon oma valkoviini tosin saattoi auttaa asiaa, sillä se vei kielen mennessään. Madventures-tyyppinen madcook-osuus siis hoidettu ja hengissä ollaan.