lauantai 3. huhtikuuta 2010

Ages

(Reached Ages. Staying at alberque El Pajar. Tomorrow trying to Burgos)

Edellisenä iltana havaitsimme monen pienen repun tuottamat edut ja haitat. Onhan se koulureppu kevyt retuuttaa, mutta kylläpä olivat muutamat naiset umpijäässä yön viileyden tiputellessa likelle nollaa. Juu, sisällä toki majoituttiin ja meikäläisittäin oikein mukavasti, mutta "keskuslämmitys" oli melko keppoisen patterin varassa ja salin puolella isolla kaminalla.

Nykäisimme liikkeelle alberquen aamupalalla klo 7.00. Kaffia, patonkia ja marmelaatia. Ulkona satoi, joten pieni tuunaus vielä pihalla ja sadekudetta niskaan. Miltei koko päivän satoi ja parilla kunnon raekuurollakin viskoi.



Reitti kulki puolimatkan kylästä kylään ja viimeiset 15 km metsäautotien tapaista pohjaa luonnonsuojelualueella San Juan de Ortegan luostari/alberquen kautta tänne Agésiin. Kaunista metsämaisemaa - välillä kuin olisi jossain Kuusamossa painellut, kun männyt olivat samanlaisia. Tunturimaista kanervikkoakin pukkasi muutamalla laella reitin nostellessa ja lasketellessa Haltin korkeuksissa siinä tuhannen metrin yläpuolella. Sateesta ja kylmästä huolimatta erittäin mukavaa vaihtelua Pilgrim highwayn tilalle moottoriteiden kupeista.

Eilen ja tänään oli ensimmäiset kerrat kun oli pakko solkata espanjaa sen minkä osasi ja hyvin homma hoitui. Ruokaa saatiin ja pyykit pestiin. Toki aiemminkin on espanjaa tarvittu, mutta on pärjäilty sellaisella espenglannilla. Nyt majoituttuamme on punkka, suihkut ym. hallussa, mutta jää luurattavaksi oliko ruoka seitsemältä ja maksoi kahdeksan euroa vai toisin päin? Saattaapi olla, että hengaamme seiskalta muina koirina aulassa ja katselemme miltä ruokasalissa näytää ;)

Hahmoja reissulla osa 2. Poncho-mies
Poncho-mies kulkee kylmillä ja sateella ponchossa pikkuinen 15-litran reppu selässään. Yöllä heppu nukkuu ponchon alla, sillä makuupussia ei liene matkassa. Muut vaatteet päällä ovat keltainen fleece, farkut ja nahkainen lierihattu. Kuumalla kelillä olemme nähneet alla myös t-paidan. Kaikki mikä on mukana lienee päällä, koska mitään sukkien tai muiden kuteiden vaihtoa emme ole havainneet (on silti aina parta ajettuna - eikä haise pahemmalle kuin kukaan muukaan meistä). Kulkee hissukseen ja itsekseen, mutta aina aamulla liikkeellä ensimmïsenä. Eväitä ei kanniskele vaan murkinoi aina kun kylä tulee vastaan. 2 dl juomapullo riittää päivätaipaleelle.

Muutama sananen vielä hippimummosta ensimmäiseen hahmoesittelyyn liittyen. Tämän päivän sade- ja raekuuroissa syvässä mudassa paineltiin sandaaleissa froteehousut kuminauhoilla polviin köytettyinä. Baskeri oli tiukasti korvien alle kiskottuna ja huivilla leuan alle ankkuroituna. Kova muori! Kyykyttää tällaisen modernin vaeltajan mennen tullen.

Huomenna kenties Burgosiin. Tosin isot kaupungit tekisi mieli porhaltaa ohi, mutta taitaa olla aika iso city siihen. Kahtellaan.