perjantai 9. huhtikuuta 2010

El Burgo Raneros

Reached El Burgo Raneros. Staying at Hostal El Peregrino. At main route near the Plaza Mayor; c/ real camino.

Eilinen majapaikka oli erittäin siisti ja hyvin ylläpidetty maja. Pyykit kuivuivat auringonpaisteessa ja kovassa tuulessa hetkessä. Nukuimme kymmenen punkan dormitoryssä, mutta kanssamme asusteli vain yksi vaeltaja, joka tosin sahasi tukkeja koko yön. Noo, korvakäytävämme alkavat olla jo tulppien malliset. Monet muut kulkijat olivat valinneet neljän hengen huoneita ja asuivat siten lopulta ahtaammin kuin me. Lisäksi kylän keskellä sijainnut vanha alberque lienee ollut se "vetonaula," joka täyttyi illan aikana kokonaan. Meillä kävi siis tuuri oikeastaan tietämättämme.

Tänään olisimme ehkä mieluummin valinneet kokonaan keskelle "ei mitään" suuntaavan reitin, mutta sen varrella olisi ollut majoitusta vain 16 henkilölle ja riski päätyä tiskille kuulemaan "completo" olisi ollut liian suuri. Käpöttelimme siis sitkeästi Real Camino de Francesia, eli sendaa (hiekka/soratie)pienemmän asfalttitien vieressä koko päivän. Vaihtelua toi Sahagún, missä hoitelimme ostoksia taas loipottaaksemme pikkukyliä kohti. Suureellisiin hankintoihin täällä kuuluvat hammastahna, 60+ aurinkorasvapuikko (Mikon huulet kärynneet punaisiksi ja turvoksiin), Savettea ja Aloevera-rasvaa muualle kroppaan hinkattavaksi.

Tänään aamun viileyden kadottua kuumuus ja koko matkan rasitukset alkoivat painaa kintuissa. Taivalsimme koko päivän paahtavassa auringossa ilman minkäänlaista varjoa. Ilma varjossa lienee ollut ehkä +20, mutta suorassa auringossa paistuimme kuin porkkanat ja jalat tuntuivat hilloontuvan kengissä. Sukkia oli pakko vaihtaa kuiviin useampaan otteeseen ja pientä rakkoa on hoidettu kuin kukkaa kämmenellä, jotta loppureissu sujuisi. Paikallisetkin alkavat jo tuntea auringon vaikutuksen, sillä sen verran punaista niskaa on Espanjan pojillakin ja puodeista on alkanut löytyä jos jonkinmoista olkihattua jopa Brasilialaisillekin.

Nyt asustellaan pienessä kylässä perheen ylläpitämässä Hostalissa. Alakerrassa paikalliset pelaavat korttia ja nappovat punaviiniä, tytär pyörittää baaria, mama hoitaa majoitustiloja ja isäntä vahtii lapsia. Tätä kirjoitellaan heidän "salissaan," joka lienee kylläkin perheen olohuone, sillä kirjahyllyssä ja sohvalla olevat tutit, kirjat ja lastenvaatteet sekä tietokonenurkkaus ovat kuin kenen tahansa kotoa.

Hahmoja reissussa 5. Loikka
Kerromme tarkemmin tietoa janoaville, sillä heppu itse ymmärtää kieltämme ;)