maanantai 5. huhtikuuta 2010

Hontanas

Reached village Hontanas. Staying at alberque El Puntido. There is only one mainstreet going through the village and the alberque is on the that way.

Burgos jai taakse ja mesetaa on kopotelty koko paiva. Maisemasta tulee mieleen Pohjanmaan lakeudet, silla erolla etta ollaan korkeammalla merenpinnasta ja sivuilla horisontissa nakyy koko ajan lumihuippuisia vuoria. Tanaan oli kuuma ja aurinko paistoi tuutin taydelta. Melkoista vaihtelua edellisiin paiviin.

Kylat pienenivat paivan edetessa ja aluksi tuumimme yopyvamme Hontarilloksessa. Kulku sujui kuitenkin kohtuullista tahtia ja olimme jo kello 13.00. aikomallamme yopaikalla, joten paatimme jatkaa matkaa kun kelikin oli kohdallaan. Tosin kary kavi nahassa vaikka 50+ aurinkorasvaa on laastittu pintaa melkoisen ahkeraan. Hontanaan saavuimme sopivasti siten, etta saimme mukavat pedit. Vaikuttaa silta, etta kylan asukasluku tuplaantuu kun illalla paikalla on viitisenkymmenta vaeltajaa.

Taalla yhteydet ovat ihan ok, mutta tietokone muistuttaa minua mikromikko-ajoista, joten juttu jaanee talla eraa hieman lyhyemmaksi - valitamme hahmoesittelyn puuttumista talla kertaa. Merluzaa, eli jotain turskan tapaista naamaan ja sitten nukkumaan.