tiistai 13. huhtikuuta 2010

Seikkailuja Leònissa

Still at Leòn curing foot and tomorrow by bus to Astorga.

Eilinen luurailtiin kaupunkia ja yritettiin löytää lunki moodi olemiselle. Cafè con leche ja muutama croissantti siinä tuli nautiskeltua. Leònin museoon ja Xacobeo 2010 valokuvanäyttelyyn pääsimme meille tuntemattomasta syystä ilmaiseksi ja oli lystikästä katsella tuttuja jo ohitettuja paikkoja valokuvista. Tulevaa vakoiltiin sen verran, että tiedetään suurin piirtein millaisia aarteita on vielä edessä. Katedraali on henkeäsalpaava. 1800 neliömetriä lyijylasikuvioita ja korkeutta. Mieleen pulpahti Notre Dame Ranskasta, joka lienee samaa kokoluokkaa.

Englanninkielinen lehti oli hankinnassa, mutta keskustan tai hotellin tarjonnasta ei moista "erikoisuutta" saatu. El Mondoa ja tulkittiin parhaamme mukaan niin päästiin kartalle muun maailman menosta. Lisäksi viihdytimme itseämme illalla katsomalla Miss Marplea espanjaksi dubattuna. Ehkä tämä paikallaan olo ei ole meidän heiniä ;) Olemme onnistuneet löytämään kaupungilta ne meille kielellisesti hauskimmat kohteet, kuten Kuppa, Kyrdistan ja Piruja.

Kehvelin kinttua kolotteli enenevässä määrin ilman reppuakin, joten otimme niin lunkisti kuin osasimme. Päätimme hommata jotain droppia koipeen, jotta ei tarvitsisi vallan sorkka suorana jäädä loppureissua viettämään. Avulias respa ohjasi meidät Centro de Saludiin, eli paikalliseen terveyskeskukseen. Ambulatorias de Jose Aguandon vastaanotossa setämies ei puhunut kuin espanjaa, mutta tohtoristädin pakeille päästiin pienen odottelun jälkeen.

Odotellessamme vastaanotolle pääsyä tapasimme rouvan, joka oli samassa "veneessä" ja puhui hyvää englantia. Hän työskentelee editorina Espanjan valtion leivissä ja sanoi, että vaikka hänellä olisi työnsä puolesta mahdollisuus mennä yksityiselle lääkäriasemalle kaikki Espanjassa käyttävät tavallista terveyskeskusta. Hän mainitsi, että oikeastaan Barcelona on ainoa poikkeus edelliseen. Meille ei selvinnyt miksi? No, mutta juttu luisti ja rouva piti puoliamme jonotus-systeemissä, jossa vain mentiin sisään heti kun seuraava tuli ulos, joten härskeimmät toki yrittivät kiilata suomalaiseen sääntöihin luottavan suomalaisen.

Ei mitään uutta maan päällä ja arvasimmekin jo etukäteen, että pakkolepoa tiedossa, mutta nyt tulehduslääkettä taskussa nopeuttamassa toivottua paluuta poluille. Seuraavana suunnitelmissa yöpyminen nunnien huostassa ja huomenna bussilla nokka kohti Astorgaa seurailemaan räpylän palautumista. Bussilla on todella rasvainen hinta - kokonaista 3.30 euroa per nekku.