tiistai 13. huhtikuuta 2010

Huomioita reissusta

Muutama huomio reissusta tähän mennessä:

RUOKA
Päkän työkaverien kisakuntoa helpottaaksemme voimme todeta, että täällä ei ainakaan laihdu. Ei myöskään suoli toimi ;) Kaikki on vehnäpullaa ja jos vaan johonkin voi tunkea sokeria niin sitähän on siellä varmasti ja paljon. Lisäksi liharuokia ohitellen päätyy harvinaisen usein kalaan, joka miltei poikkeuksetta on aina friteerattu. Oheisena on aina, siis todellakin aina patatas fritas ja vaihtoehto kalalle on huevos, eli munakas kunnon rasvoissa. Mustekala ei ole kummankaan suosikki, joten pulpo ja sepia ovat saaneet puolestamme vielä jäädä kokeilematta, mutta niissä tuskin kuitua on sen enempää. Keskustelimme edellisestä hollantilais-italialaisen pariskunnan ja Sao Paolosta tulleen kaverin kanssa. Hollantilaisen kanssa olimme samalla viivalla, mutta brasiliais-vahvistus ja italialainen ihmettelivät mitä me oikein haikailemme kuituinemme ja että salaatti on aivan turhaa jos alkupalaksi voi saada vaikka chorizoa.

LÄÄKKEET
Espanjassa on joka kadun kulmassa Farmacia. Täällä ei ilmeisesti reseptiä tarvitse mihinkään, sillä Voltaren geeliä aiemmin Mikon penikoihin hankkiessamme apteekkari kysyi vain, että haluammeko pillereitä vai geeliä. (Suomessa Voltaren pillereinä on reseptin takana.) Samoin Päivin tropit tulehtuneeseen kinttuun saatiin lääkäriltä muistilehtiön lapulle kirjoitettuina. Samalla hankkiessamme Ibuprofeiinia (Buranaa) jatkoksi saimme yhdellä rykäisyllä 40 tablettia "kuussatasia," kun ei ole pienempää pakettia.

ULKONÄKÖMME
Olemme monelle ilmeisen erikoinen nähtävyys. Samanlaisia varusteita ja kuteita ronttaa täällä monet kymmenet caminon kulkijat, mutta valkonaamamme, siniset ja vihreät silmät sekä Mikon punertava parta saavat ainakin lapset tuijottelemaan meitä välillä hupaisan estottamasti kuin pihatonttuja. Ei tosin täällä suuremmissa cityissä.
Monesti meiltä kysytään: Alemania? Saksalaiset lienevät täällä suurin sakki hieman pohjoisemmasta Euroopasta. Tosin kun vastaamme Finlandes, saamme paljon enemmän kunnioitusta. Sitten voimme heittää vielä vettä kiukaalle kommentoimalla muy caliente (kuuma), kun paikalliset istuvat toppatakissa terassilla.