keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Astorga

(Reached Astorga. Staying at Hostal San Javier on c/ Porteria 6)

Lopoteltiin tänään päivän siivu bussilla Leonista Astorgaan Päivin kinttua lepuutellaksemme. Hyvästä lääkityksestä huolimatta jalalla ei tänään kannattanut vielä reppua retuuttaa.

Tutkimme katedraalin ja sen museon (alberque on aivan naapurissa). Tietääksemme lähikortteleissa on myös suklaamuseo :) Kompakti majoituspaikka mäen nyppylällä: Kauppa 100 metrin päässä, kahvila kulman takana ja iltamurkinat sopimuksella naapurista majan asukeille sopuhintaan. Alberquessa on tarjolla myös hierontapalvelu vaeltajille, mikä näytti houkuttelevalta, kun erästä asukkia leivottiin ammattilaisen ottein.

Majan hospitalerot eivät puhu kuin espanjaa. Pääsimme suomentamaan paikan ohjeistuksen ja "mainostekstin". Kiero mieli mietti kaikenmoista mutta pysyimme kuitenkin kaidalla tiellä. Alkuperäinen suomennos, jota pyydettiin tarkistamaan meni suurinpiirtein tähän tapaan: "Tämä San Javier 8 euro hostel. 4 euro pesukone, 3,50 euro kuiva. Keittiö pyhiinvaeltajien."

Tapasimme pitkästä aikaa tanskalaisen Karinin, jonka jätimme aikaisemmin Paplonassa parantelemaan polveaan. Hän oli lyöttäytynyt yhteen suomalaisen rempseän rouvan kanssa. Polvi oli nyt tuen kanssa jäykässä kävelykunnossa. Logroñosta oli tarttunut mukaan kävelysauvat mutta nyt kremppa on siirtynyt tukijalan nilkkaan. Ranskalainen mies oli heti suosittelemassa Karinille "hyvää" nilkkatukea. Näimme myös vaivasektorilla sellaisen sinipunaisen tulehduspäkiän, että lienee miehelle tuloillaan ikuinen vaiva, jos ei älyä jarrutella.

Huomenna kutsuvat vuoristokylät kävellen tai vehkeillen riippuen päivän kunnosta. Pienemmillä kylillä voinee olla kapeammat verkot, joten päivitellään taas blogia, kun koneita tulee vastaan.

Kolmen tunnin päiväunet tekivät kutaa ja nyt suihkun jälkeen on hyvä lampsia mukavassa porukassa valmiiseen pöytään.