lauantai 7. syyskuuta 2013

Pompulla Lissaboniin

Nostimme vapaalla kädellä pakatut rinkat pykälään ja koitimme saada työkiireiden sykkeen laskemaan viimeistään lentokentällä. Matkalla sopi mutustella mitä tuli liikaa, mitä liian vähän ja unohtuiko jotakin - niin kuin aina - vielä mitään olennaista kuitenkaan keksimättä. Helsinki-Vantaan kokoontumisajoissa nostimme maljan kummallekin kintulle ja viiden hengen reissuremmille. Lufhansan siivin karistimme pääkaupunkiseudun tomut ja siirryimme saksalaisella tehokkuudella evääksi tarjotun currywurstin voimaannuttamina Frankfurtin maisemiin.
Kauhia kiire Frankfurtin kentällä.




"Pientä laittoa" -teemalla pääsimme heti alkutaipaleelle, sillä alkuperäisen majoitussuunnitelman osalta saimme siirtyä suunnitelmaan B. Varaamamme hostelli ilmoitteli Frankfurtin vaiheilla ollessamme sulkevansa päivystyksen jo kymmeneltä illalla, joten ensimmäisen yön osalta olimme Lissabonissa toistaiseksi taivasalla. Nooh, ei auttanut muu kuin katsoa kortit perillä ja toivoa parasta.Toisaalta matkassa oli makuupussit ja muuta sopivaa, joten kyllä sitä aina johonkin päänsä painaa; puskaan tai penkkiin.

Reput saapuivat hihnalta ja siirryimme tutkimaan majoitusmahdollisuuksia kentän liepeillä. Onneksemme varausjärejestelmä oli jossakin maailmalla ahkeroinut puolestamme ja vaihtoehtoinen pytinki oli kaivettu esiin. Lisboa Bungalows kutsui meitä suojiinsa, kunhan saimme ensin pakkauduttua taxiin. Harmaantunut kuljettaja kurvaili mallikkaasti perille, vaikka pientä ojennusta pilke silmäkulmassa saimme perillä siitä pyydetäänkö ajelemaan hotelliin vai leirintäalueelle. Meidän määränpäämme oli bungalowit vaan emmepä tienneet niiden sijaitsevan campismon sisällä.

Oikein mukava yösija vallattiin vauhdilla ja uni maittoi lennoilla jäykistyneille jäsenille päästä varpaisiin.

Lisboa Bungalows - leppoisa meininki ja passelit palvelut.
Aamulla herätessamme hoksasimme kuinka laajasta alueesta olikaan kyse kaikkine fasiliteetteineen. Alueella oli väljästi mökkejä, telttailualueita, ravintola, uima-altaat ja ihanasti varjostavat puut laajalle kukkulalle levittäytyen.