sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Kalastajien kylillä


At Alberque Turistico Aguncheiro, Mougàs, puerto 53, Oia.

Asustelimme A Guardan alberguessa keskenämme. Vanhasta koulusta ehostettu maja toimi erinomaisesti. Kunnon patjat ja keittiö sopivin varustein. Paljoa muuta ei toki kaivattukaan kuin leikkuulauta, veitsi ja jääkaappi. Välipalaa ja aamupalaa ajatellen, sillä illallinen kannattaa napostella caminon tapaan ulkona. Turisti -infosta eivät saaneet meille erityistä ravintolaa suositella, mutta paikallinen tupakkikauppa hoiti homman ja eipä aikaakaan kun olimme apuviittomin ohjeistettuina Puerta Guardassa paikallisten joukossa eväällä.

A Guardan kaupunki
 Uni maittoi mehevien herkkujen päälle ja kello viritettiin soimaan seitsemältä. Olimmehan menettäneet valtion vaihdossa kokonaisen tunnin. Sen verran väljästi on ollut kulkijoita, että onneksemme ei ole tarvinnut mihinkään kiiruhtaa vaan tasainen taaperrus on riittänyt kulkuvauhdiksi.


Aamun sarastaessa reitille. Erilainen näkymä kaupungin kujilta.
Päivä kulki rantaviivan tuntumassa kevyenliikenteen väylillä välillä puikahtaen peltojen tai metsän siimekseen. Asustusta oli harvakseltaan ja varuilta varauduimme niin sunnuntain, pyhäpäivän aukioloihin kuin siihen mahdollisuuteen, että matkalla ei ole palveluita. Oian kylästä löysimme kuitenkin puolimatkasta kahvilan, sitten toisen ja vielä kolmannen noin 60 metrin suoralta. Kaikki toisiltaan näkösuojassa. Taisivat olla paikallisetkin porukalla vapaapäivästään nauttimassa.

Mougàsiin saavuimme ajoissa ja alberguen palvelut pelittivät loistavasti. Nyt uinumaan ja pakkailemaan huomista.

Ilta saapuu Atlantille Mougàsin kylään.