sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Lusitaniasta Espanjaan Rio Minhon yli

At Alberque municipal, Puerto Rico, A Guarda, Spain


Caminhan kaupunkia, vielä Portugalin puolella.
Elisestä Sexta Feira -juhlasta selvisimme muutaman noidan ja tikapuiden ali tai ohi pujottelulla. Kaupunki vasta käynnisteli iltamenojaan kun meidän silmät jo lurpattivat untenmaille. Villiinnyimme peräti lasillisiin portviiniä ja verevät teot jäivät nekin väliin, sillä avulias tarjoilija älysi kysyä Bad Torolta tilauksen yhteydessä: "Tiedätkö miten se valmistetaan?" Kana ja riisi keitellään omassa veressään, joten perinneruoka jäi haukkaamatta siinä muodossa.



Lautta rajan yli lähti aamulla klo 10.00. Tiukat muodollisuudet olivat suorastaan häikäisevät, eli espressot ääntä kohti ja luiskaa loikkien kuin Suomenlinnan lauttaan. Lähinnä lokit pitivät vartiota linjamerkkien päällä.
Espanjassa päätimme kiertää Monte Tegran, joten leppoisaa lenkkiä jäi tossun alle "terävän kympin" verran. Rantahiekkoja kuopien Rio Minhon jokisärkkien suojista kurvatessamme kohti kalliomaisempia rantoja saimme haistella jälleen Atlantin tuulia ja tuijottaa loputonta horisonttia.

A Guardan kaupungissa oli jonkilainen kaupungin vapaa verkko, mutta se lähinnä häivähti ohi kuin lokin varjo rannalla. Nyt jälkikäteen pientä kuvatäydennystä.

Raja Espanjaan on ylitetty.


Päivän reitti seuraili Madera Atlanticon luontopolkuja.

Tauko paikalla ennen A Guardaa.