perjantai 29. heinäkuuta 2011

Savitaipale

Päivä sujui ”kahvia ja pullaa” -tunnelmissa ja kaikki otolliset taukopaikat käytiin kokeilemassa. Alkuun saimme körötellä Botnian ja M-Realin tarjoamassa ”rahan tuoksussa” Pulp:in tehtaita ohitellessa ja tuonnempana Saimaanharjun Pikku-Punkaharjulla.

Löpöstely-päivällekin kertyi huomaamatta pituutta 70 kilometriä. Juuri kun tavoitimme Savitaipaleen pääsimme tällä reissulla ensimmäistä kertaa koplaamaan kumeksia. Takarenkaaseen oli hieroutunut lasinsiru ilmeisesti jo jossain aiemmassa taajamassa ja kilometriä ennen Savitaipaleen toria se oli teroitellut hammastaan tarpeeksi syvälle. Onneksi ei satanut, joten homma hoitui nopsasti - ehkä enemmän aikaa meni lakun naposteluun.

Suomen kesä on tapahtumia turvoksissa, sillä täällä on jokin isompi tennisturnaus alkamaisillaan. Asia selvisi kun kysyimme paikallisesta sumppilasta vinkkejä majoittumiseen. Varoittelivat että lähialueet saattavat olla täynnä. Ei muuta kuin soitellen sotaan ja hyvin lykästi. Sateelta suojassa on hyvä raapustella tännekin.

Tuumimme matkalla erikoisia paikkojen nimiä: Solkei, Orrei, Turree ja Nio. Mistä lienevät saaneet alkunsa tai mitä tarkoittavat? Samalla huvilla kuvittelimme olleemme kovinkin kaukana tällä tourneella - silti olemme ajelleet useammankin kerran Myllypurossa, Lauttasaaressa, Liisankadulla ja jopa Kontulassa. Yritimme pysyä laskuissa kuinka monta Saarivaaraa ja Ahvenlampea on mahtunut tuhanteen kilometriin, mutta sormien loppuessa homma jäi. Nyt silmä lurpattaa kartanonmailla, joten parasta antaa Nukku-Matille mahkut.


Vaihtoehtoisia reittejä...


Olkkolan hovi, päärakennus