torstai 28. heinäkuuta 2011

Särkisalmi, Lohikontti

Ei kiehahdettu Noidankattilassa vaan pitkästä aikaa saatiin viileä yö. Edelleenkään ei tarvinnut makuupussia muuta kuin selän alle, mutta ei oltu kuin saunassa. Noidankattilaa voi varauksetta suositella kaikille. Paikka on sen verran uusi, että ei löydy opaskartoilta, mutta oikein toimiva kohde niin veneilijälle kuin telttailijallekin.

Eilinen rullailtiin ”suurten” turistikohteiden kautta. Hienoja harjukankaita kiihdyteltiin Kerimäelle osaksi hiekkateitä ajellen. Kerimäen puukirkko oli isompi kuin osasimme odottaa. Sen viileydessä oli hyvä ihastella korkeuksia. Joskus lapsena täällä on käynyt, mutta tuolloin muistikuvat ovat keskittyneet uimapaikkoihin ja jätskiin. Cafe Ritan herkkujen äärellä huomasimme, että tässä olisi ollut Fiskars-henkinen B&B. Laitamma korvan taa.

Punkaharjun suuntaan rantareittiä. Retretin ohitimme suosiosta väen paljouden vuoksi. Vedämme näköjään edelleen puoleemme erilaisia kinkereitä, sillä Retretin yleisö-ähky taisi johtua kulttuuriministeri Arhinmäen vierailusta montussa. Metsämuseo Lusto oli kiinnostuksemme kohteena. Siellä riitti kierreltävää eri näyttelyissä historiaan, nykypäivään, puulajeihin ja metsätalouteen liittyen. Partasuu pääsi moton kahvoihin kokeilemaan ”oikeita” koneita.

Harjutietä Punkaharju-cityyn ja noin kahdeksan radan ylityksen myötä Putikon kautta tänne Särkisalmelle.


Kyltti Särkisalmen ytimessä.


Lieneekö tämä uusavuttoman vastakohta? Kyltti paikallisen kuppilan ulkoseinällä.