maanantai 29. maaliskuuta 2010

Los Arcos

(Monday from Estella to Los Arcos. Staying at alberque Isaac Santiago)

Estellassa nautittiin talon aamupala ja lahdettiin taipaleelle puodin kautta. Tanaan vesi- ja ruokapisteet olivat harvassa, joten paivan tarpeet piti tunkea reppuun jo lahdosta. Tonnikalaa vinaigrettessa ja oliivioljyssa, oliiveja, patonkia, juustoa, omenoita ja kaikkea muuta todella "kevytta kauraa." Vain punaviini puuttui, mutta sitakin saatiin Irachen luostarin kupeesta. Paikalla on talon muurissa paikallisen viinintuottajan yllapitama punaviinilahde peregrinosien vahvistukseksi tulevaa matkaa varten. Pitihan sita jo aamukahdeksalta kupillinen maistella.

Hiekkatieta ja karrypolkuja teputeltiin kumpuilevien viiniviljelmien ja oliivipuiden olemattomassa varjossa. Vuorovedolla edettiin Jean Pied Du Portista samaan aikaan kanssamme lahteneiden italialais-hollantilaisen pariskunnan ja belgialais-korealaisen kolmikon kanssa. Matkalla suunniteltiin hyvia bisnesideoita hieronta-ravintola-pesulasta ja italialainen heppu lauloi epavireisia lauluja, joista muisti aina pari ensimmaista rivia. We are the world... lal lal lallal llaa...

Kevyesti jalkavaivaisina - vaivat ovat vaihtaneet paikkaa, silla eilen Pakan penikat purivat ja tanaan Mikolla oli samaa tilauksessa. Pienta meidan vaivat tosin ovat monen muun nilkuttamiseen verrattuna! Ei mitaan sellaista mita murkina, venyttely ja uni ei paikkaisi. Huomenna suunnitteilla Viena tai Logroño riippuen saista ja sukkasista.

Kannettava pyykinkuivatusteline-ruokakaappi-yhdistelmä