torstai 20. syyskuuta 2012

Kun kainalot alkoi haista momoille.

17.9.2012 Paikallisia tunnelmia nuuhkimassa

Aloitimme aamun eurooppalaisittain ensin hotellin aamupaloilla ja kofeiinisaldon vahvistamiseksi tupla-lattella paikallisessa kuppilassa. Vuorossa oli kauppojen kiertelya ja lontustelua kohti Durbar squaren suuntaa. Koska reitti taalla ei ole koskaan suorin loysimme niin Himalayan Bankin kuin suositellun murkinapaikan aivan vahingossa. Durbar sq. sen sijaan piilotteli vaivaiset 90 astetta aikomastamme toiseen suuntaan, mutta ei se ole niin "noponuukaa." Perille paastiin ja nahtiin taas vahan enemman. Samalla kuljettiin hippi-aikain Freakstreetin lapi, mutta tarunhohto oli kylla tiessaan ja katu lienee nykyisin vain varjo entisestaan - tai tieda sitten mita matkalaiset sielta etsivat, mutta nyt oli tarjolla lahinna kraasaa ja tatuointeja muutaman kahvilan ohella.

Durbar sq. oli vaihtelua edelliselle. Vanhoja rakennuksia, torikujia, pyhia miehia ja oppaaksi tarjoutuvia herroja. Meneillaan oleva naisten juhla nakyi kauniin punaisina asuina ymparillamme ja Kumari-jumalattaren temppelissa, missa itse neito pysyi piilossa. Olo oli hassu kuin kakikellossa. Loukkaamatta ketaan - temppelissa tuntui kuitenkin silta kuin odottelisit kellon soivan ja paan ilmestyvan parvekkeelle, joten jatkoimme matkaamme pihalle "stalkkaamasta" muiden toimituksia. 

Meille riitti ihasteltavaa jo kaiken kuhinan seuraamisesta. Sivukujille eksyilysta ja luurailusta on tullut jo tapa ja paluumatkalla hoksasimme muun muassa Buddhalaisen stupan. Monen kierroksen, usean teepannullisen, banaanipannukakkujen ja ties minka mutkan jalkeen palasimme hotelliin pakkailemaan varusteita jokiseikkailullemme. Huomaamatta oli tullut jo yo...


Paljon ehtiin nahda parilla askeleella.

Lahiruokaa ja kierratysta.