lauantai 22. syyskuuta 2012

22.9.2012 At Katmandu - heading tomorrow to Annapurna circuit (radiosilence about 12 days) Some connections maybe at Manang.

Aika taalla kuluu aivan huimaa vauhtia. Paljon on ehditty tekemaan, mutta nettiyhteyksia harvemmin. Tosin eipa tanne tultu koneen aaressa makaamaan. Valmistaudutaan parhaillaan vaellusta kohti ja olemme tehneet hankintoja - "kaikkea tuiki tarpeellista" kangashousuista korvatulppiin. Toki valiin on ehditty tankata HimayLattet ja tripla-espressot.

Tanaan suuntanamme oli paikallinen orpokoti, mihin meilla oli tuomisia kotimaasta. Mustia nahkakenkia lasten koulupukuja varten, hitunen hyvalaatuista kosmetiikkaa henkilokunnalle ja toki pienia herkkusia asukkaille. Koordinaatit ja kontaktit olivat ystavaltamme, joka on tyoskennellyt vapaaehtoisena kyseisessa paikassa. Siisti ja ihanan rauhallinen sijainti Katmandun lahetystojen sylissa. Saimme lampiman vastaanoton ja kerrassaan hellyyttavaa seuraa. Digitaaliset kameramme oli hittituote kun niilla sai kuvata ja katsella kuvia. Sen lisaksi saimme monet opit nenaliinoista - miten niista taitellaan leikkikaluksi banaani, karamelli tai vaikka kukkanen. Voi kuinka tumpelo sita voikaan olla ja miksi taalla kukaan kaipaisikaan mitaan legoja. Kiitoksena nepalilaisista lauluista ja lasten tanssiesityksesta lauloimme niin monta laululeikkia kuin vain suomeksi siihen hataan muistimme. Vapaapaivana orpokodilla oli hulinaa, silla siella oli SPR:n verenluovutus lahialueen asukkaille. Sielta lahetettiin hurjasti terveisia Suomeen!

Ai niin, tuli puheeksi etta Angry Birds on nyt todella in lasten keskuudessa. Siitapa vasta juttu syntyi, kun kerroimme sen olevan Suomesta.

Huomenna loikkaamme bussiin ja aloitamme Annapurna-circuitin. Noin kahdeksan tuntia tiedossa bussilla kolkuttelua ja sitten viela pyrahdys jeepeilla ilmeisen rupisia teita. Ylihuomenna alkaa sitten jo omakin tossu toivottavasti nousta kohti Thorung La:n haasteita yli 5000 metriin. Saas nahda miten kuuppa ja keuhkot kantavat, mutta toivotaan parasta.

Radiohiljaisuutta kestanee vaelluksen loppuun saakka Pokharaan, ellei sitten Managissa tarppaa jokin yhteys. Muutoin viimeistaan parin viikon kuluttua kuulumisia.

Ohessa lisaa fiiliksia Katmandun kujilta.


Geokatko Katmandusta oli mielessa ja loytyihan se kun tarpeeksi naarattiin (satelliittikuuluvuus ei taalla ole ihan parhaimmasta paasta). Purkista bongasimme suomalaisia terveisia.

Mitaa, Ei kuuluuu? Apinoita roikkuu langalla!

Paikallinen apoteekki. Kaikki on tarjolla mita vain osaat pyytaa.

Olemme pyrkineet syomaan mahdollisimman paljon paikallista ruokaa. Momot ja nuudelikeitto putoilevat parhaimmin naissa lampotiloissa.

Aseistus kuumuuteen ja poraavaan auringonpaisteeseen.

Paikallinen valuutta on hieman eri kurssissa kuin omamme. Tassa jemma-taskuun sijoitettavat vaellusvaluutat. Eikohan nailla menna, vaikka kamppeet katoaisivat.

Lunkisti vaan keskella ruuhkaa! Etta muu vaan teillekin.
Nepal Scouts headquarters Katmandussa.